Rijke toekomst weggelegd voor Hamilton

Dat Lewis Hamilton voor de public relations van Mclaren en zijn sponsors, maar ook van de sport goud waard is, bleek al na enkele races dit seizoen. Nu hij zeer veel kans maakt om in zijn eerste seizoen de titel binnen te halen, versterkt de Hamilton-mania enkel. PR-guru Max Clifford voorspelt in een gesprek met The Times een goed gevulde portefeuille voor Hamilton.

Volgens Clifford dat de Brit een van de rijkste atleten kan worden: “Hij kan in de toekomst één van de meest verdienende atleten van de wereld worden. Als hij wereldkampioen wordt in een van de meest lucratieve sporten ter wereld – en daar ziet het ernaar uit -, is het de komende 10 jaar gemakkelijk 100 miljoen pond waard.” Er is natuurlijk een voorwaarde aan verbonden: het succes moet blijven duren. “Schumacher stopte pas op zijn 37ste, dus Lewis kan nog meer dan 10 jaar aan de top staan.”

Als Lewis deze prestaties de komende jaren kan volhouden, zijn zijn broodjes gebakken. “Er is niets dat beter verkoopt dan succes en als Lewis zijn naam met iets verbindt, zal het wel verkopen. Hij ziet er goed uit, en valt in de smaakt bij de vrouwen. Het is een droom voor sponsors moest hij wereldkampioen zijn.” Natuurlijk spreken we best in de voorwaardelijke wijs over de toekomst. Er zijn genoeg variabelen. Kan Mclaren deze vorm nog jaren aan een stuk volhouden? Welke piloot zal in de toekomst in de andere Mclaren plaatsnemen? En wie weet kan een ander team het goudhaantje wel afkopen, al zal Ron Dennis dat koste wat het kost tegenhouden.

Clifford benadrukt wel dat de sterren met hun voeten op de grond moeten blijven. “Daar moet ik iedereen voortdurend aan herinneren. Ik verplicht ze naar kinderziekenhuizen te gaan en daar tijd te spenderen met de kinderen. Dan zien ze in hoeveel geluk ze wel niet gehad hebben en hoe makkelijk het verkeerd kan gaan. En het helpt wel degelijk.” Lewis Hamilton heeft hier wel een stap voor op andere sterren, gezien zijn afkomst en de handicap van zijn broer. Dat helpt hem wel het succes te relativeren. Maar toch, de vallen van het succes zijn en blijven verraderlijk voor idereen en dus ook voor Lewis en zijn vader.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023