Spa Six Hours : Bolides, nostalgie, en een familiefeest!

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 oktober maakt het mooiste circuit ter wereld zich op voor een weekend vol passie, op het ritme van de iets oudere bolides. De Spa Six Hours bekleden een belangrijke plaats op de internationale scène en bieden aan de liefhebbers van de oudere wagens de mogelijkheid om enkele legendarische en uitzonderlijke bolides te aanschouwen. Dat alles gebeurt natuurlijk in een sfeer waar ook autosport op het menu staat, net zoals in het historische verleden, soms tot op het scherp van de snee.

Met niet minder dan 12 verschillende series, allen even prestigieus, brengt de Spa Six Hours zowel éénzitters (waaronder enkele nostalgische F1 bolides) als Prototypes, wagens uit de categorie Grand Tourisme en Tourisme op het Ardense asfaltlint. De wedstrijd over 6 uren is voorbehouden aan wagens van vóór 1965 en belooft heel wat spektakel. Er werden meer dan 90 inschrijvingen genoteerd voor de race die op zaterdag om 22 uur zal afgevlagd worden. Maar ook de rest van de affiche loont zeker de moeite. Ford GT40, Jaguar, Bentley, Chevron, Lola T70, Ferrari, Dit is echter nog maar een greep uit het rijke patrimonium van de autosportgeschiedenis en allen kan u ze bewonderen op de piste.

Maar de Spa Six Hours is meer dan de wedstrijden alleen. Het is een evenement in een uitgelaten sfeer dat sinds enkele jaren ook de Spa Family Paddock brengt, een echt ‘dorp’ in het hartje van de omloop, waar liefhebbers en fanaten in een ontspannen sfeer van de nostalgie kunnen genieten, samen met de partner of met anderen die niet noodzakelijk door de autosportmicrobe gebeten zijn. U treft er, naast een ware ‘brocante’, de mogelijkheid om te kuieren tussen de vele boeken, miniaturen, schilderijen en etsen, en u kunt er natuurlijk op elk moment van de dag terecht voor een hapje en een drankje. Het hele gebeuren van en rond de Spa Six Hours is door de organisatoren dus in een familiaal kleedje gestoken,

Op 5, 6 en 7 oktober mogen we ons dus verwachten aan een weekend vol nostalgie: een mix van Britse traditie en Amerikaanse familiesfeer, op een omloop die nog steeds onze nationale trots is!

(persbericht)

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner