“Rivalen zullen alles uit de kast moeten halen om Max Verstappen ten val te brengen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Martin Brundle denkt dat de rivalen van Max Verstappen hem een serieus spreekwoordelijk ‘pak slaag’ moeten geven als ze de dominantie van de wereldkampioen willen doorbreken.

Hoewel het er bij het begin van het seizoen eventjes anders uitzag heeft Max Verstappen het afgelopen seizoen gedomineerd. Op vier races van het einde mocht hij al zijn tweede wereldtitel vieren en dat had hij vooral aan zijn eigen sterke prestaties te danken. Door het feit dat Leclerc en Ferrari gedurende het seizoen een paar steken lieten vallen is het verschil waarschijnlijk wat groter.

Als hij nog niet tot de besten aller tijden in de sport behoorde dan is dat na het seizoen 2022 zeker het geval. Hij stelde onder andere het record van meeste raceoverwinningen in een seizoen scherper op vijftien stuks en daarmee stootte hij Michael Schumacher en Sebastian Vettel van de troon.

“Het was een seizoen dat werd gedomineerd door Red Bull en Verstappen,” aldus Brundle in zijn column voor ‘Sky.’ 

“Puntsgewijs heeft Verstappen het kampioenschap gewonnen met ruim vijf overwinningen voorsprong op Charles Leclerc en Red Bull deed hetzelfde met Ferrari met vier overwinningen verschil.”

“Een verhaal van talrijke pole positions en overwinningen langs slimme strategieën, snelle pitstops en sterke betrouwbaarheid. Felicitaties aan allen op het circuit en in de fabrieken, het was immens.”

Ondanks zijn opmerkelijke prestaties kreeg Verstappen dit seizoen op een aantal plaatsen een koel onthaal door de fans. Dat was ook het geval in Abu Dhabi, waar hij een jaar voordien op controversiële wijze voor de eerste keer wereldkampioen werd.

“Het stemde me droef dat Max boegeroep te horen kreeg op het einde. We hebben dat al eerder meegemaakt met mensen als Schumacher, Vettel, Nico Rosberg en anderen door de decennia heen, om verschillende redenen, wanneer fans een sterk gevoel krijgen over iets wat al dan niet gebeurd is,” voegde Brundle eraan toe.

“Red Bull en team Verstappen hadden het misschien slimmer kunnen aanpakken in Mexico en Brazilië en over het budgetplafond, maar niets kan hun volkomen dominante prestatie van dit seizoen wegnemen.”

Brundle zou wel graag, net zoals de fans, zien dat er iemand komt die Verstappen en Red Bull het vuur aan de schenen kan leggen.

“Max bevindt zich op een niveau dat een flink ‘pak slaag’ vereist om dat te doorbreken,” aldus Brundle.

“Hopelijk kunnen Ferrari en Mercedes samen met McLaren, Alpine en Aston Martin het gat dichten om een spannender kampioenschap te krijgen in 2023.”