Räikkönen: "Ik had kunnen winnen"

Kimi Räikkönen kent de laatste races de ene tegenslag na de andere. Ook vandaag zat het de Fin niet mee. Räikkönen kon tot aan de eerste pitstop goed meevolgen met Hamilton. Het zag er zelfs naar uit dat hij de Brit kon bedreigen voor de zege, maar tijdens de eerste pitstop besloot Ferrari om de Fin verder te laten rijden op zijn intermediates en de banden dus niet te wisselen voor nieuwe.

Een strategische keuze die de Fin mogelijk de zege kostte. De Ferrari was na de pitstop, toen het iets heviger begon te regenen, bij momenten meer dan vijf seconden trager dan de McLaren van Hamilton. Ook ondermeer Massa en Alonso wisselden bij hun eerste pitstop de banden niet en ook zij kregen af te rekenen met hetzeflde probleem.

Toch is de Fin niet rancuneus tegenover het team. Räikkönen legt zich neer bij de vierde plaats en is al bij al nog tevreden dat hij opnieuw zo ver naar voor is geraakt. De Fin scoorde dan ook belangrijke punten voor het wk.

"De bandenkeuze is een beslissing van het team. Ik ben er zeker van dat we voor de zege hadden gestreden indien we dezelfde beslissing als McLaren hadden genomen," bekritiseert de Fin toch enigzins de beslissing.

Toch werpt hij geen steen richting het team, aangezien winst of verliest altijd als een geheel wordt bereikt.

"We winnen of verliezen steeds tesamen. Soms treft men de verkeerde beslissingen, maar ik klaag zeker en vast niet over het team," besluit Räikkönen.