Robert Kubica raakt nog eens op het podium

De minder goede periode voor BMW Sauber lijkt voorbij. Na enkele mindere wedstrijden raakte Robert Kubica vanmiddag terug op het podium na de Grote Prijs van Europa. Toch liep z’n race niet volledig over rozen. Tijdens de race leek hij even in de problemen te komen toen Kovalainen, Raikkonen en Vettel opeens sterk terugkwamen. Die problemen lostte zichzelf echter op en de Pool kon van dan af terug voor het podium strijden.

"Ik startte goed en ik probeerde Lewis in te halen. Dat bleek echter onmogelijk zonder crash en ik liet hem gaan. De ronde daarna was ik net iets trager dan hem. Op een bepaald moment zag ik een plastic zak op het circuit liggen, ik was te laat om hem te ontwijken en hij vloog onder de wagen. De twee bochten daarna kon ik amper sturen wat zeer gevaarlijk was. Gelukkig was de zak snel kapot maar m’n vertrouwen had een deuk gekregen waardoor ik wat trager reed. Uiteindelijk werd ik toch nog derde dankzij een uitstekende kwalificatie gisteren."

Minder goed verliep de dag voor teamgenoot Nick Heidfeld. De Duitser was als achtste gestart maar viel na de eerste bocht meteen uit de punten.

"Dit was echt één van de slechtste races ooit. Negende worden met een wagen die goed genoeg is voor een podiumplaats is echt een ramp."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer