Ron Dennis: "Helft van de grid bestaat uit nutteloze rijders."

Ron Dennis is trots op zijn rijdersduo bij Mclaren. Volgens hem heeft zijn team de beste rijdersbezetting van het pak. "Meer dan de helft van de rijders op de grid zijn nutteloos." Sommigen zijn het volgens Dennis niet eens waard om een plaats te hebben naast zijn sterren. Dit liet hij optekenen in het Britse tijdschrift "The People".

De teambaas van Mclaren denkt dat Lewis Hamilton zo een goede start bij het team had omdat hij Mclaren zijn bloed heeft.

"Wij wilden een rijder die jong en fris was; geen rijder die al door een ander team gebruik is en die de werkwijzes van dat team gewoon is. We wilden iemand die zich voor 99% kon verbinden aan het team. Mclaren wilde iemand op weg naar de top, niet iemand die al op de weg terug is."

"Iemand van een ander team zou geldverspilling geweest zijn. Wij wilden het initiatief nemen met een nieuw jongen. Wanneer je het beste team wil zijn moet je innovatief zijn en kiezen voor een toegewijde rijder."

"Dit beslaat zowel zijn fysieke conditie, maar ook de manier waarop hij zich gedraagt en hoe hij eruit ziet. Er moeten ook regels zijn voor het team. Een team is een klein, goedgetraind leger met een zeer specifieke missie: wedstrijden winnen."

"Het leiden van een team is ook een beetje zoals het leiden van een leger. Menselijke emoties worden niet uitgesloten maar er is discipline nodig, een eigen jargon en zorgvuldige planning. De rijders in ons team moeten een echte mentale focus hebben en veel toewijding."

"Lewis moet niet nadenken over materiele dingen. Hij moet appreciëren dat er mensen zijn die zijn leven makkelijker maken. Verwachting en anticipatie behoren niet tot zijn dagelijks denkproces."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023