Singapore wil volgend jaar eerste nachtrace organiseren

Nadat bekend werd dat er in het seizoen 2008 geen nachtrace Formule 1 zal doorgaan op het circuit van Albert Park in Melbourne, lijkt Singapore van plan om dit speciaal evenement te organiseren.

De Grote Prijs van Singapore zou dan ’s avonds plaatsvinden, zodat de race op een gunstiger uur te bekijken zal zijn door de Europese fans.

Volgens Jonathan Hallet, de chef communicatie van de Grote Prijs van Singapore, willen de organisatoren en hun partners een nachtrace organiseren in 2008.

In Melbourne maakte men zich zorgen dat de toeschouwers van de race minder plezier zouden hebben door een nachtrace maar in Singapore zegt men dat een nachtrace gunstiger is voor de aanwezige fans. In het tropische klimaat van het Zuidoost-Aziatische land zal het voor de toeschouwers veel aangenamer zijn om in de avond, bij koelere temperaturen, naar de race te kijken.

De organisatie van de Grote Prijs van Singapore moet wel nog wachten op de toestemming van de FIA en de Formule 1 administratie.

"Wij willen enkel een nachtrace organiseren als de FIA en de Formula One Administration vaststellen dat de rijders en toeschouwers er niet onder lijden."