Ron Dennis schrijft Räikkönen nog niet af

Kimi Räikkönen werd vorig seizoen wereldkampioen ondanks dat hij twee races voor het einde van het seizoen tegen een achterstand aankeek van negentien punten. Na zijn opgave in Valencia kijkt de Fin aan tegen een achterstand van dertien punten op Lewis Hamilton.

Volgens velen zal Ferrari nu resoluut de kaart van Felipa Massa trekken en maakt Räikkönen dan ook geen kans meer op de titel. De Braziliaan zelf ontkent dit alvast, en ook Ron Dennis van McLaren lijkt akkoord te zijn met Massa. Volgens Ron Dennis mag je Räikkönen niet afschrijven zolang hij mathematisch nog aanspraak maakt op de titel.

"Kimi is een te duchten tegenstander en rijder met heel wat talent. Ik zou dan ook geen kritiek geven op hem," aldus Ron Dennis.

"Het is een gegeven dat rijders betere en mindere races hebben en ik ben zeker dat hij deze race zal vergeten, en hij is zeker in staat om te winnen," voegt Ron Dennis eraan toe. "Ik zou hem dan ook in deze fase van het kampioenschap niet afschrijven. Met nog zes races te gaan wil ik geen voorspellingen over hem maken. Dat zou het slechtste zijn dat we kunnen doen."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print