Rosberg noemt seizoen 2010 rampzalig

De Duitse rijder Nico Rosberg dacht dat zijn overstap van Williams naar Mercedes GP hem in 2010 in staat zou stellen om voor de wereldtitel te strijden. Zijn seizoen verloopt echter rampzalig.
Bij de Duitse renstal Mercedes GP is het niet enkel Michael Schumaher die maar moeizaam punten weet te scoren. Teamgenoot Nico Rosberg stapte over van Williams naar Mercedes GP omdat hij, op dezelfde manier als Jenson Button in 2009, hoopte op het behalen van zijn eerste wereldtitel. Het oude Brawn GP lijkt echter veel van haar pluimen te zijn verloren. Zelfs bij Williams, de vorige werkgever van Rosberg, pakten beide rijders in Valencia meer punten. Terwijl Michael Schumacher blijft beweren dat de zaken niet dramatisch zijn is Rosberg van mening dat dat zo stilaan wel het geval is.

”Dit is een ramp. Het team kent ons probleem met de banden en al weken lang zouden we verbeteren. Dit is telkens niet het geval en we gaan zelfs achteruit. Enige tijd geleden stond Williams nog nergens en nu moeten we zelfs al achter hun starten. Ik stapte over van Williams naar Mercedes GP omdat ik dacht dat men mij een competitieve wagen zou kunnen bieden. Ik verwacht dat onze wagen nog wel zal verbeteren en hopelijk is dat al het geval op Silverstone zodat we daar een goed resultaat kunnen behalen”, zo liet Rosberg verstaan.

a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”Rosberg_Mercedes_GP.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}