Rosberg: “Vriendschap tussen Sainz en Norris kan niet blijven duren”

Het nieuwe rijdersduo bij McLaren blijkt een schot in de roos te zijn. Sainz en Norris hebben op korte tijd een vriendschapsband opgebouwd, zo lijkt het wel. Nico Rosberg voorspelt dat er een punt zal komen waarop die vriendschap zal getest worden.


Sinds dit seizoen kan er weer gelachen worden bij McLaren en het nieuwe rijdersduo heeft daar een groot aandeel in. Carlos Sainz en Lando Norris kunnen het goed met elkaar vinden, ook naast de baan.

“Ik geloof dat je veel beelden ziet van teamgenoten op TV die samen lachen maar zodra ze achter gesloten deuren zijn een hekel aan elkaar hebben,” aldus Norris tegenover ‘Reuters.’

“Dat is allemaal nep maar ik heb het gevoel dat wij gewoon goede vrienden zijn. We kunnen het goed met elkaar vinden, we hebben veel plezier.”

“Ik weet niet of dat bij hem altijd het geval is geweest maar bij mij is het iets dat ik in 99 procent van de gevallen heb gehad met mijn vorige teamgenoten.”

Volgens Sainz is de goede relatie met Norris maar een onderdeel van de positieve sfeer die momenteel heerst bij McLaren.

“Naast de baan denk ik niet dat het nut heeft om egoïstisch te zijn,” aldus Sainz.

“Op dit moment gaat McLaren door een fase waarin je het team niet verder helpt door egoïstisch te zijn. De sfeer die we momenteel beleven met het team, het momentum, de motivatie die we allemaal hebben.”

“Ik denk dat Lando en ik hebben ingezien dat het in ons eigen voordeel speelt om dit te laten verder gaan en hopelijk komen we weer aan de top. We zullen wel zien.”

Nico Rosberg is er niet van overtuigd dat de vriendschap zal blijven duren. De wereldkampioen van 2016 zegt dat er spanningen zullen komen als de belangen groter worden.

“Momenteel racen ze voor de tiende plaats,” aldus Rosberg. “Moesten ze voor de wereldtitel aan het racen zijn zou de situatie snel anders zijn, let op mijn woorden.”

“Je kan geen vrienden zijn. Je kan enkel vrienden zijn als er een duidelijke nummer één en twee is. Als je twee mannen hebt die elkaar willen verslaan kan je onmogelijk vrienden zijn.”

“Je bent zo gedreven door je eigen ego en in het team zijn de politieke spelletjes zo groot.”

“Je bent in gevecht voor het wereldkampioenschap en er staat zoveel op het spel dat het onvermijdelijk is dat het veel belangrijker wordt dan vriendschap,” besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022