Sam Bird wint Formule E-race in Brazilië, Stoffel Vandoorne start als tweede maar finisht als achtste

McLaren
McLaren

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende in Sao Paulo een teleurstellende race, de vierde race op de Formule E-kalender. Van op de tweede plaats gestart moest hij uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats aan de finish. Sam Bird won de race.

Pascal Wehrlein mocht de race van op de polepositie aanvatten met Stoffel Vandoorne naast hem op de eerste startrij. Onze landgenoot kende geen al te beste start maar hij kon wel zijn tweede plaats handhaven, achter Wehrlein die wel erg goed wegkwam. We kregen een begin van de race waarbij de wagens zich dicht bij elkaar bevonden en uiteindelijk kwam Sam Bird aan de leiding van de race te liggen.

Nick Cassidy, die aan de leiding van het kampioenschap stond, reed zijn voorvleugel stuk op de wagen voor hem en de safety car kwam de baan op omdat er heel wat rommel en brokstukken op de baan lagen. Toen de safety car van de baan ging kregen we een tactische race te zien.

Jake Dennis deed een erg mooi inhaalmanoeuvre waarbij hij drie andere rijders tegelijkertijd inhaalde en zo veroverde hij de vierde plaats, wat daarna zelfs de leiding in de race werd. Wat later in de race moest Nick Cassidy opgeven omdat zijn voorvleugel loskwam en onder zijn voorwielen terechtkwam. Cassidy crashte en moest opgeven, waardoor we opnieuw de safety car op de baan kregen.

Nadat de safety car opnieuw van de baan ging reed Sam Bird opnieuw aan de leiding van de race. Hij bouwde een kloofje uit maar Mitch Evans wist toch de leiding in de race over te nemen. Uiteindelijk wist Sam Bird tijdens de slotfase van de race alsnog terug te slaan en de race te winnen, voor Evans en Oliver Rowland die het podium vervolledigde.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats. Nick Cassidy blijft ondanks een nulscore toch aan de leiding van het kampioenschap staan.