Schumacher had bijna-doodervaring in Silverstone

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft zopas toegegeven dat hij tijdens de GP van Silverstone in 1999 even bang was om te sterven. Schumacher zag in enkele seconden zijn hele leven voor zich en geeft dus toe dat hij op het ogenblik van de crash vreesde voor zijn leven. Schumacher probeerde, na een slechtere start, alsnog voorbij teammaat Irvine te geraken maar deze liet hem duidelijk geen plaats. Schumacher wilde op het laatste moment nog in de remmen gaan maar toen bleek dat er iets mis was met de remmen. Schumacher vloog tegen hoge snelheid van de baan en ramde een bandenmuur met als gevolg dat hij zijn been op twee plaatsen brak en de wereldtitel kon vergeten.

"Ik dacht echt dat ik zou sterven en mijn hartslag stopte even. Alles werd zwart en ik dacht echt aan wat ik toen zou zien. Ik dacht dat ik ergens zou uitkomen, ergens anders dan dit leven. Ik heb 16 jaar kunnen strijden in de F1 maar vanaf toen is er iets in mij verdwenen. Ik leerde iets uit dit incident", zo vertelde Schumacher.

Schumacher is op dit ogenblik met pensioen maar geeft toe dat hij nog aanbiedingen krijgt. Het is genoeg geweest voor de Duitser en hij geniet duidelijk van zijn gewone leven. Zowel als huisvader maar ook als hevige supporter van de sport.