“Sebastian Vettel beleefde een rotjaar bij Ferrari maar kan naar zijn bankrekening kijken en lachen”

Jacques Villeneuve denkt dat het laatste jaar van Sebastian Vettel misschien wel een kwelling was maar financieel was het waarschijnlijk wel de moeite waard.


De cijfers van 2020 liegen er niet om, het was een rampjaar voor Sebastian Vettel en dat vindt ook Jacques Villeneuve.

Vettel kwam niet verder dan een dertiende plaats in de eindstand voor het wereldkampioenschap en slechts een keer wist hij zich een baan naar het podium te racen. Als Ferrari-rijder en viervoudig wereldkampioen wordt er veel meer van je verwacht.

“Het was een heel moeilijk jaar voor Vettel,” aldus Villeneuve tegenover ‘Sky Italia.’ “Het was een kwelling voor hem en eigenlijk is hij blij dat hij kan vertrekken. Nu kan hij de batterijen weer opladen en denken aan volgend jaar.”

Vettel wist tijdens zijn verblijf in Maranello veertien keer te winnen voor de Scuderia en in 2017 en 2018 werd hij vice-wereldkampioen. Maar vorig jaar leek er met de komst van Charles Leclerc iets gebroken tussen hem en het team.

“Vettel heeft alles gedaan voor Ferrari,” gaat de wereldkampioen van 1997 verder. “Maar de laatste jaren is het team alles voor Leclerc beginnen te doen. Zelfs de auto was op zijn maat gemaakt.“

”Voordien was hij de held die Ferrari geholpen had om een stap vooruit te zetten maar met de komst van Leclerc draaide het allemaal om de jonge Monegask.”

Volgens Villeneuve is het echter niet allemaal kommer en kwel voor Vettel, zijn periode bij Ferrari heeft hem alvast op financieel vlak geen windeieren gelegd.

“Hij kan tenminste naar zijn bankrekening kijken en lachen,” besluit Villeneuve.

Naar verluidt had Vettel een contract van ongeveer vijfendertig miljoen dollar per jaar bij de Scuderia, enkel Lewis Hamilton doet het beter bij Mercedes.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022