Sebastian Vettel: “De F1 is klaar voor een homo op de startgrid”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ook in de Formule 1 staat de maand juni in het teken van de homorechten. De ster op de Mercedes F1-bolide heeft de regenboogkleuren, de regenboogkleuren zijn aanwezig in de F1-paddock, maar voor het eerst staat er ook een F1-piloot op de cover van het meest verkochte gay magazine ‘Attitude’.

Het is Sebastian Vettel die op de cover prijkt en daarmee zijn ze zeer blij bij ‘Attitude’ want Vettel is uiteraard niet de eerste de beste, een viervoudig F1-kampioen die zijn bekendheid en stem de laatste jaren gebruikt om zich in te zetten voor het milieu. Zwijgen doet Vettel niet meer, iets dat hij vroeger wel deed toen er neerbuigend werd gesproken over mensen uit de LGBTQ alsook de LGBTQ-community.

De Formule 1 is volgens Sebastian Vettel vandaag de dag klaar om een homo als F1-piloot te verwelkomen. Wanneer die er komt zou dat echter niet de eerste keer zijn, al kwam het maar één keer voor in de 72-jarige geschiedenis van de Formule 1. In de jaren zeventig reed de Brit Mike Beuttler 29 races.

Destijds was de Formule 1 een echte playboy-wereld, denk bijvoorbeeld maar aan James Hunt. Beuttler probeerde te verdoezelen dat hij homo was door iemand naast zich te laten lopen die zijn ‘vriendin’ was. De entourage van de Brit wist uiteraard beter.

Met zijn plaats op de cover van ‘Attitude’ probeert Sebastian Vettel de Formule 1 meer dan ooit inclusief te maken en hoopt hij dat er snel opnieuw een homo als racepiloot op de startgrid van de Formule 1 zal staan.

“Ja, ik denk dat de Formule 1 een gay rijder zou verwelkomen,” aldus Vettel tijdens het interview met ‘Attitude’. “Dat zou in het verleden waarschijnlijk niet het geval zijn geweest maar ik denk dat een gay F1-piloot verwelkomd zou worden.”

“Ik hoop het en ik zou een gay F1-piloot echt verwelkomen. Zoals ik zei, onze sport zou er klaar voor zijn.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer