Lewis Hamilton krijgt Braziliaans ereburgerschap: “Onwerkelijk en een enorme eer”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton noemt het onverwachte nieuws dat hij Braziliaans ereburger geworden is “onwerkelijk en een enorme eer.”

Het was congreslid Andre Figueiredo die vorig jaar een voorstel indiende voor het ereburgerschap van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton na zijn opmerkelijke overwinning tijdens de GP van Brazilië. 

In april was Hamilton nog te gast in Brazilië om een speech te geven op een business meeting en daar liet hij ook vallen dat hij zich erg verbonden voelt met het land. Op Instagram vertelde de Mercedes-rijder het nieuws van het ereburgerschap aan zijn volgers en hij liet weten erg verrast te zijn.

 “Het is heel surrealistisch en een enorme eer”, zei Hamilton in Bakoe. “Ik was verrast toen ik het gisteren hoorde, want niemand heeft me erover gecontacteerd, we hoorden het gewoon in het nieuws.”

“Ik heb nog niet gehoord dat dat gebeurt, misschien is het zo op andere plaatsen – maar Brazilië is altijd een plaats geweest waar ik van kinds af aan van heb gehouden en die ik heb bewonderd.”

“Als je Ayrton volgt, voel je je natuurlijk aangetrokken tot het land. Door mijn leven heen ontmoet ik steeds meer Brazilianen en leer ik meer over de cultuur en de gemeenschap, het is er heel divers.”

“Veel muziek en kleur en ik heb er zoveel geweldige tijden beleefd. Ik heb daar natuurlijk mijn eerste kampioenschap gewonnen en 14 jaar later, of wat het ook was, heb ik daar vorig jaar die epische race gereden en dat moment met de Braziliaanse vlag.”

“Mijn grootste aanhang is in Brazilië, dus ik ben zeer vereerd en dankbaar en kan niet wachten om er meer tijd door te brengen. 

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer