Sebastian Vettel over Mattia Binotto: “Hij brengt rust in het team”

Ondanks het teleurstellende seizoen tot dusver prijst Sebastian Vettel Mattia Binotto als teambaas voor zijn capaciteiten en de manier waarop hij het team leidt.


Mattia Binotto nam in februari de leiding bij het Ferrari F1 team over van Maurizio Arrivabene. Binotto kende een moeilijke start bij Ferrari, dat tot dusver dit seizoen er nog niet in slaagde om een race te winnen. Volgens Vettel is het echter niet fair om de resultaten die Binotto dit seizoen met Ferrari weet te behalen te vergelijken met Arrivabene vorig jaar.

“Eerst en vooral denk ik dat het niet eerlijk is om ze onderling te vergelijken want ieder jaar is de situatie anders,” antwoordt Vettel volgens ‘Crash.net’ wanneer hem wordt gevraagd hoe het onder Binotto anders is dan onder Arrivabene.

“Wat ik echter vooral kan zeggen dat hij dit jaar als teambaas heeft bereikt is dat we als team rustig blijven.”

En dat is binnen Ferrari al een verwezenlijking op zich, want bij de Scuderia wordt er wel vaker paniekvoetbal gespeeld.

“Ik denk dat de situatie niet meteen rechttoe rechtaan was en ook niet eenvoudig. We hebben niet iedere race gewonnen, dat is de meest eenvoudige situatie die je kan hebben. Daarvan zijn we ver verwijderd en we kenden niet de eerste seizoenshelft die we hoopten te hebben. Gans het team blijft zich echter focussen en iedereen blijft kalm.”

“Ik denk dat Mattia het echt goed doet. Hij houdt het team samen en zorgt ervoor dat iedereen rustig blijft. Tegelijkertijd herinnert hij iedereen eraan wat we willen bereiken en wat we moeten doen, hij leidt het team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}