Sebastian Vettel: “Software kan gênant probleem in de F1 oplossen”

Sebastian Vettel vindt dat het ‘gênante’ ontdubbeling proces achter de safety car simpelweg zou kunnen opgelost worden met software.


Tijdens de GP Emila-Romagna waren er verschillende rijders die de safety car passeerden om zichzelf te ontdubbelen. Sebastian Vettel vindt dat gênant en bovendien levert het gevaarlijke situaties op met marshals die hun werk doen op de baan.

De viervoudige wereldkampioen stelt voor om gewoon computergewijs een ronde toe te voegen aan het totaal van de rijders die zich kunnen ontdubbelen.

“Ik denk dat we ons waarschijnlijk meer moeten richten op de oplossing,” zei Vettel. “En ik denk dat de reden waarom we ons fysiek ontdubbelen is omdat we niet kunnen werken aan een software die eigenlijk alleen maar ons kan resetten.”

“Dus we moeten de extra ronde doen, wat nogal gênant klinkt, maar dat is volgens mij de waarheid.”

“Dus ik denk dat we waarschijnlijk gewoon wat moeite zouden moeten doen in de software zodat de gedubbelde auto’s niet gedwongen worden om zichzelf fysiek te ontdubbelen maar iets maken zodat je gewoon de ronde opnieuw kan instellen op het scherm, en ze op de plaats zetten die ze zijn. Volgens mij zou dat de oplossing zijn.”

Vettel benadrukt ook dat het tot gevaarlijke situaties leidt.

“Nu en ook in het verleden krijg je dat coureurs het veld proberen te achterhalen en crashen onder dubbel geel, ook in andere categorieën.”

“Bovendien, deze mensen in Imola proberen ons ook te helpen: de gecrashte auto wordt weggetakeld en de baan wordt schoongeveegd. Dit is een software probleem, dat moeten we anno 2020 toch kunnen oplossen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print