Sebastian Vettel verrast door dubbele uitschakeling Aston Martin in Q1: “Dit is erg teleurstellend”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin zorgde in Barcelona voor een verrassing door met de AMR22B een soort kopie van de Red Bull F1-bolide tevoorschijn te toveren. Tot echt veel betere prestaties lijkt dat echter niet te leiden want beide Aston Martin-rijders werden in Q1 uitgeschakeld.

Met een zestiende en achttiende tijd mag je gerust spreken van een grote ontgoocheling bij Aston Martin. De veelbesproken B-specificatie van de wagen leidt voorlopig niet tot duidelijk betere resultaten. Ook bij Sebastian Vettel was de ontgoocheling enorm groot want hij was ervan overtuigd dat hij een goed rondje had gereden.

“Je maakt een grap!” reageerde Vettel ontgoocheld toon zijn engineer hem vertelde dat hij de zestiende tijd had gereden, Vettel had immers het gevoel dat zijn rondje veel beter was.

“Het ronde was goed, er was niets mis mee,” vertelde Vettel na afloop. “Het was gewoon erg druk. Ik bedoel, er gebeurde links en rechts vanalles. Maar tja, ik weet niet waardoor het kwam, dat moeten we bekijken.”

“Ik was verrast. Ik had verwacht dat ik me rond de tiende plaats ofzo zou bevinden. Maakt dat was het niet, zo simpel is het.”

“Het is een beetje teleurstellend want ik dacht dat we beter zouden doen, maar dat was dus niet het geval.”

Ondanks de teleurstelling is Vettel er wel van overtuigd dat het nieuwe pakket op de wagen zijn nut zal bewijzen.

“Wanneer je naar de uitslag kijkt is er niet zoveel verschil maar we wisten dat dit niet meteen voor een gigantische stap vooruit ging zorgen,” aldus Vettel.

“Het is nog zeer vroeg, het is eigenlijk een nieuwe wagen waarmee we op vrijdag voor de eerste keer reden. Dat is anders, we moeten nog wat dingen zien uit te zoeken maar ik vond dat ik een goed gevoel in de wagen had.”