Sergio Perez enorm gefrustreerd na verliezen derde plaats: “Ik kreeg foute info over einde VSC-periode”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Frankrijk verloor Sergio Perez de strijd om de derde plaats op een ietwat knullige manier toen de race na een virtuele safety car hervat werd. Volgens Perez kreeg hij compleet foute informatie over het hervatten van de race.

Toen de virtuele safety car-periode beëindigd werd glipte George Russell meteen voorbij Sergio Perez. De Mexicaan leek zich te laten verrassen door het hervatten van de race maar volgens Perez werd hij verkeerd geïnformeerd.

“Ik kende echt wel pech met wat er tijdens de virtuele safety car gebruikte,” blikt Sergio Perez terug op de bewuste fase. “Ik kreeg de boodschap dat de VSC zou eindigen ter hoogte van de negende bocht, ik ging er dan ook voor. Maar de VSC bleef duren en de boodschap dat ze zou eindigen duurde helemaal tot in de twaalfde bocht.”

“Ik bevond me gewoon dicht erbij. Het ziet er naar uit dat George andere info had en hij kon zich beter voorbereiden.”

Perez baalt dan ook dat hij de derde plaats verloor doordat hij de verkeerde info over het eindigen van de VSC kreeg.

“Het was compleet mis met het systeem, er was iets gaande,” aldus Perez. “Het systeem zei dat ze zou eindigen toen ik uit de negende bocht zou gaan maar de VSC eindigde pas bij het uitkomen van de dertiende bocht.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print