Silverstone toont plannen voor de toekomst

Het circuit van Silverstone heeft grote plannen voor de toekomst en wil de faciliteiten rond het circuit drastisch verbeteren.

Het Britse circuit lag de voorbije jaren meermaals onder vuur omdat het niet voldeed aan de eisen van Bernie Ecclestone en de Formule 1. Een rennovatie zou Ecclestone’s gedacht moeten veranderen.

De grootste verandering zou aan de pits en de paddock moeten gaan gebeuren. Niet alleen worden er splinternieuwe gebouwen voor ontworpen, ook de locatie van de pits op het circuit zal veranderen. Deze ligt nu tussen de bochten Woodcote en Copse, in de toekomst zou dit tussen Club en Abbey moeten liggen. Ook de rest van de lay-out van het circuit krijgt een opknapbeurt.

Damon Hill, de voorzitter van de British Racing Driver’s Club, dat eigenaar is van het circuit, geeft aan dat een renovatie de enige mogelijkheid is om de Grote Prijs van Groot-Brittanië in Silverstone te houden.

"Deze tekeningen zijn een blik op de toekomst van Silverstone en we hopen dat we ze kunnen realiseren. Om de Grote Prijs van Groot-Brittanië te behouden hebben we een locatie van deze klasse nodig en de Grote Prijs is het belangrijkste gedeelte van ons project."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen