Slechte strategie kostte McLaren 1-2 overwinning

Jenson Button mag dan wel dankzij een uitgekiende strategie gewonnen hebben. Zo goed zijn strategie echter was, zo hard sloeg McLaren de bal mis bij Hamilton.
Volgens Lewis Hamilton heeft McLaren een dubbelzege mislopen door de slechte pitstopstrategie die de Brit had. Anders hadden de McLarens op één en twee kunnen finishen en zo met het maximum van de punten aan de haal kunnen gaan.

“Mijn banden waren goed. Ik startte met een goede set banden, kende een goede start en geraakte zelfs in derde positie. Ik was met alles tevreden en vervolgens werd ik binnen geroepen. Ik weet echt niet waarom,” aldus Hamilton.

“Het kostte ons op zijn minst de dubbelzege. Ik denk dat de banden het redelijk goed zouden gedaan hebben. Ik zou misschien tegen het einde van de race wat problemen ondervonden hebben, maar dat hadden de andere wagens ook. Het was bovendien onmogelijk om de Ferrari’s in te halen.”

De vraag is maar of McLaren hier de bal mis sloeg, of dat Hamilton zelf mee aan de oorzaak ligt. Menig f1-insider is het immers eens: de rijder is de ultieme schakel in de ketting die bepaalt of hij binnen komt of niet.

Kijk maar naar Jenson Button. Het was de Brit die zelf zo vroeg in de race besliste om al over te stappen van intermediates naar slicks. Het was ook de Brit die uiteindelijk opteerde om met deze banden de race uit te rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}