Slecht gemonteerd wiel oorzaak van opgave Vettel

Sebastian Vettel moest als leider van de race opgeven in Australië. De Duitser lijkt nu achterhaald te hebben wat de oorzaak was van zijn opgave.
Volgens Vettel is er een fout gebeurd tijdens zijn pitstop. Een wiel zou niet goed gemonteerd zijn waardoor de Duitser wat later in de race problemen kreeg met zijn remmen.

Vettel gaf na zijn vroegtijdige opgave reeds te kennen dat de oorzaak van zijn crash aan problemen met de remmen was toe te schrijven. Nu blijkt dus dat het linker voorwiel tijdens de pitstop slecht gemonteerd werd.

“Voor zover ik begrijp is het wiel slecht gemonteerd waardoor er te veel speelruimte was. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat mijn remmen beschadigd raakten,” zei Sebastian Vettel tegen reporters ter plaatse.

Aanvankelijk had Vettel ook problemen opgemerkt en wou hij vervolgens de pits opzoeken. Aangezien de situatie opnieuw verbeterde werd beslist om verder te rijden.

“Op een bepaald moment zag ik vonken van mijn linker voorwiel komen, wat misschien ook op tv te zien was. Ik wou vervolgens voorzichtig remmen maar toen blokkeerde het wiel. Dat was meteen ook het einde van mijn race,” berustte Vettel in zijn lot.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}