Slim AlphaTauri test met oude en nieuwe F1-bolide in Imola

Het AlphaTauri F1 team, het vroegere Toro Rosso, heeft het gisteren slim gespeeld tijdens een testdag op het circuit van Imola. AlphaTauri testte immers zowel met een oude als een nieuwe F1-bolide.


In totaal hebben zes teams ter voorbereiding van het begin van het nieuwe F1-seizoen volgende week in Oostenrijk een extra F1-test georganiseerd: Mercedes, Ferrari, Red Bull Racing, Renault, Racing Point en AlphaTauri.

Sommige teams organiseerden een test met een twee jaar oude F1-bolide waarmee er een ongelimiteerd aantal kilometers gereden mocht worden, anderen hielden het meestal uit noodzaak bij een zogenaamde filmdag waarbij er met speciale Pirelli-banden moet gereden worden en waarmee er geen updates getest mogen worden.

Bij AlphaTauri speelden ze het gisteren echter slim want in de voormiddag werd er met een twee jaar oude STR13 gereden. Pierre Gasly en Daniil Kvyat reden om beurt heel wat kilometers met de oude ‘Toro Rosso’.

Vervolgens werd er in de namiddag met de nieuwe AT01 van dit jaar getest. Daarmee mocht dus maximaal 100 kilometer gereden worden en werd er verplicht op speciale banden van Pirelli gereden. Door met beide wagens te testen kon Alpha Tauri echter toch enkele updates aan de wagen uittesten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print