Start Mclaren in 2008 met een puntenachterstand?

F1-paus Bernie Ecclestone liet vandaag verstaan dat er een mogelijkheid bestaat dat Mclaren in 2008 met een puntenstraf moet starten. Dit kan het geval zijn wanneer er in de nieuwe wagen van het team onderdelen worden gevonden die gebouwd zijn met behulp van Ferrari informatie. Ecclestone zei het volgende in "Auto Motor und Sport":

"Ik hoop van niet, maar het kan gebeuren."

Mclaren verloor in september al haar constructeurspunten voor het seizoen 2007 en kreeg een boete van 100 miljoen dollar voor het bezit van geheime informatie van Ferrari. Vorige maand ontstond een nieuw spionageschandaal, dit maal rond Renault. Het Franse team zou in het bezit zijn van vertrouwelijke informatie van Mclaren. Ecclestone had hierover het volgende te zeggen:

"Ik denk dat het verschil tussen Renault en Mclaren is dat Mclaren haar informatie over een bepaalde tijdsperiode kreeg, terwijl Renault de informatie in één keer van iemand kreeg ."

Op 6 december volgt een uitspraak in de Renault spionagezaak. Voor een uitspraak over de Mclaren wagen van 2008 is nog geen beslissingsdatum vastgelegd. 

 

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen