Stefano Domenicali voert de druk op Monza op: “Ze moeten dringend beginnen met de werkzaamheden”

Ferrari
Ferrari

Volgens F1-baas Stefano Domenicali worden er momenteel gesprekken gevoerd met Imola en Monza voor het verlengen van de contracten. Domenicali voert vooral op Monza de druk op want daar moesten de werkzaamheden normaal al in september begonnen zijn.

“We zijn inderdaad aan het onderhandelen met Monza en Imola over een mogelijke contractverlenging,” vertelde Domenicali tegenover het Italiaanse ‘Rai’. “Ik heb goede contacten met de motorsportfederatie in Italië maar de werkzaamheden in Monza moesten normaal na de race beginnen maar zijn in december nog steeds niet gestart. Ze zouden nu op korte termijn moeten beginnen.”

“Mijn druk is constructief maar interne bureaucratieën zouden bepaalde projecten niet mogen tegenhouden.”

“We moeten mee met onze tijd. We gaven Imola in 2020 een uitzonderlijke kans en ze waren er klaar voor.”

“Dit jaar konden we door de overstromingen helaas geen race organiseren. We kijken er naar uit om er volgend jaar opnieuw te racen maar je moet ook begrijpen dat we er privatief niet meer in kunnen investeren.”

“Het draait allemaal rond de bereidheid van Italië als land om te investeren in de F1 als sportief, promotioneel en zakelijk platform. De Formule 1 kan immers niet langer privatief gemanaged worden.”