Sutil heeft weinig vertrouwen in nieuwe wagen

Adrian Sutil gelooft niet dat Force India veel vooruitgang zal boeken ten opzichte van vorig seizoen. Sutil reed vorig jaar voor het toenmalige Spyker team, dat na een overname door Vijay Mallya omgedoopt werd in Force India. De Duitser bleef bij het team, ondanks geruchten over interesse van andere teams.

De voorbije weken zat Force India in een opwaartse spiraal en werd het door vele kenners bestempeld als één van de mogelijke revelaties van het seizoen. Sutil is minder positief in een interview met Auto Motor und Sport.

"De wagen reageert beter dan in 2007 maar we hebben nog teveel last van drag op de rechte stukken en daardoor zijn we simpelweg te traag."

De nieuwe eigenaar van het team, Vijay Mallya is optimistischer, maar kijkt vooral uit naar het seizoen 2009.

"We zitten op het goede pad, er is voldoende motivatie en we hebben een goede financiële situatie waardoor we nu reeds vooruitgang hebben geboekt. 2009 biedt ons echter een unieke kans. Door de nieuwe reglementen zullen alle teams opmerkelijk veranderen. Als we in 2008 achteraan meedraaien geeft ons dat de kans om snel genoeg te zijn in 2009."

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen