Sydney wil nachtrace organiseren

Bernie Ecclestone wil reeds langer dat de GP van Australië een nachtrace wordt. De huidige organisatoren van de GP te Melbourne zien dit echter niet zitten, omdat de locale overheid niet wil tussenkomen in de kosten voor de verlichting. Daarop stelden de organisatoren voor om de race in de vooravond te organiseren maar dat zinde Bernie Ecclestone niet.

Reeds langer beseft men in Melbourne dat komend weekend het wel eens de laatste F1-race in de stad kan zijn. Dat gegeven werd vandaag trouwens nog iets concreter want Sydney, dat ook in Australië ligt, wil wel een nachtrace organiseren.

Morres Iemma, van de locale overheid liet weten dat de GP best verreden zou worden op het Eastern Creek circuit te Sydney, het circuit waar reeds de A1GP Series plaatsvinden.

"Het is geen blanco cheque, maar de race zou kunnen plaatsvinden te Eastern Creek, al zullen er uiteraard aanpassingen aan het circuit moeten gedaan worden," aldus Morres Iemma tegenover de Herald Sun. "Indien de formule 1 een nachtrace wil, dan kunnen wij het circuit van Eastern Creek daarvoor geschikt maken."