Team Noorwegen wint ROC Nations Cup, Vettel en Schumacher stranden in kwartfinale

Race of Champions
Race of Champions

De Race of Champions Nations Cup is gewonnen door Team Noorwegen, bestaande uit rallylegende Petter Solberg en zijn zoon Oliver Solberg.

Na twee jaar afwezigheid omwille van de pandemie met het coronavirus COVID-19 vindt er dit jaar opnieuw een Race of Champions plaats. De laatste keer dat het evenement doorging was in Mexico maar deze keer werd voor het koude noorden van Europa gekozen: Zweden.

Er werd geracet op een circuit van ijs en dat was te merken want niet al de rijders zijn even vertrouwd met racen in de sneeuw of op ijs. Racers uit het ‘hoge noorden’ hadden duidelijk een voordeel.

Team Finland bestaande uit tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen en Emma Kimilainen wist door te stoten naar de halve finale waarin het werd verslagen door Team USA. Eerder wist Team Finland wel Team Groot-Brittannië te verslaan bestaande uit voormalig F1-piloot David Coulthard en Jamie Chadwick.

Ook F1-piloten Sebastian Vettel en Mick Schumacher die samen Team Duitsland vormden hadden het duidelijk moeilijk op het ijs en de sneeuw. In Mexico werden ze nog nipt verslagen in de finale maar in Zweden sneuvelden ze al in de kwartfinale tegen Team USA.

In de finale nam het Team USA bestaande uit Jimmie Johnson en Colton Hera het op tegen Team Noorwegen bestaande uit Petter Solberg en zijn zoon Oliver Solberg. De rallylegende won samen met zoonlief de Nations Cup, dit tot grote vreugde van vader en zoon. Op zondag volgt nog de individuele Race of Champions waarin de ‘Kampioen der kampioenen’ wordt gekroond.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer