Red Bull beschouwt Ferrari als een bedreiging voor komend seizoen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes en Red Bull voerden in 2021 een intense strijd om de wereldtitel maar bij Red Bull verwachten ze dat Ferrari komend seizoen een serieuze stap vooruit zal zetten.

Na een dramatisch slecht seizoen in 2020 zette Ferrari vorig jaar een serieuze stap vooruit. Na een dramatische zesde plaats bij de constructeurs in 2020 slaagde het erin om in 2021 opnieuw op te klimmen naar de derde plaats, achter Mercedes en Red Bull.

Bij Ferrari waren ze lang verwikkeld in een strijd met McLaren voor de derde plaats maar deels door een motorupdate tijdens de tweede seizoenshelft slaagde Ferrari erin om die strijd te winnen. De vooruitgang van Ferrari is ook Red Bull niet ontgaan en daar beschouwen ze Ferrari zelfs als een ‘bedreiging’ voor komend seizoen.

“Hun nieuwe motor, die ze reeds eind vorig seizoen introduceerden, was beresterk,” aldus Jonathan Wheatley, de teammanager bij Red Bull.

“Met Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben ze ook een zeer goed rijdersduo dat bovendien ook nog goed blijkt samen te werken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print