BREAKING NEWS: Lewis Hamilton laat eindelijk van zich horen: “Ik ben terug!”

Lewis Hamilton - Twitter
Lewis Hamilton - Twitter

Voor het eerst sinds de verloren seizoensfinale in Abu Dhabi heeft Lewis Hamilton van zich laten horen op de sociale media. De zevenvoudig wereldkampioen doorbreekt daarmee een stilte van bijna twee maanden en dat doet hij met een duidelijke boodschap en een brede glimlach.

Hamilton plaatste op 11 december een laatste keer iets op zijn kanalen op de sociale media. Hamilton had toen tijdens de kwalificatie de tweede plaats op de startgrid voor de GP van Abu Dhabi veroverd en liet enthousiast weten dat hij voluit zou gaan tijdens de race.

Die race begon goed want Hamilton veroverde meteen de leiding in de race maar het venijn zat hem in het slot van de race. Na enkele discutabele beslissingen van de wedstrijdleiding, met in het bijzonder raceleider Michael Masi in een hoofdrol, slaagde Max Verstappen erin om Hamilton in de allerlaatste ronde te passeren.

Geen achtste wereldtitel dus voor Lewis Hamilton maar wel een allereerste voor Max Verstappen. Een mokerslag van jewelste voor Mercedes en Hamilton en vooral die laatste verdween plots van het toneel. De anders zo actieve Hamilton plaatste helemaal niets meer op Twitter of Instagram en hij ontvolgde zelfs iedereen.

Hamilton hulde zich in stilzwijgen en dat gecombineerd met enkele opmerkelijke uitspraken van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff leidde tot heel wat speculaties over een mogelijk plots F1-afscheid van Hamilton. Mercedes en Hamilton leken zo ook de FIA steeds meer onder druk te willen zetten om racedirecteur Michael Masi aan de kant te schuiven.

De FIA startte een onderzoek naar de gebeurtenissen en beslissingen tijdens de seizoensfinale maar de conclusies daarvan zullen pas vlak voor de eerste race in Bahrein kenbaar gemaakt worden. Daarmee leek de FIA op haar beurt de boodschap te geven dat Hamilton daarvoor al zou moeten kenbaar maken of hij ook dit jaar in de Formule 1 zou racen.

Mercedes leek de voorbije week te zinspelen op een terugkeer van Hamilton, al was het wel wachten op Lewis Hamilton zelf. Die heeft nu een duidelijke boodschap voor zijn fans: “Ik ben weggeweest. Nu ben ik terug!”

Het lijkt dus een zekerheid dat we Hamilton ook komend seizoen op de F1-startgrid zullen zien. Op 18 februari stelt Mercedes alvast haar nieuwe F1-bolide voor.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022