Zak Brown waarschuwt: “Verwachtingen voor McLaren moeten realistisch zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ook McLaren-baas Zak Brown kijkt uit naar het nieuwe seizoen en de nieuwe F1-bolides. McLaren hoopt net als de andere teams om te kunnen profiteren van de ingrijpende reglementswijzigingen maar tegelijkertijd waarschuwt hij ook dat de verwachtingen voor McLaren niet onrealistisch mogen zijn.

Na enkele zeer moeilijke jaren zette McLaren in 2020 een enorme stap vooruit en eindigde het als derde in het kampioenschap bij de constructeurs. Het voorbije seizoen kon McLaren geen bijkomende stap vooruit zetten in het kampioenschap en werd het verslagen door Ferrari in de strijd om de derde plaats.

In beide seizoenen eindigde McLaren op ruime afstand van Red Bull en Mercedes. Uiteraard hoopt men om van de nieuwe regels gebruik te maken om de kloof te dichten, de verwachtingen bij McLaren en de fans zijn dan ook hooggespannen, zeker nadat McLaren vorig jaar haar eerste overwinning in heel wat jaren behaalde.

“Het is geweldig dat we in 2021 opnieuw een race wisten te winnen,” vertelde Brown tegenover de publicatie ‘Gulf Business’. “We moeten echter voorzichtig zijn dat de verwachtingen onrealistisch zijn.”

Brown waagt zicht dan ook niet aan voorspellingen voor komend seizoen.

“Ik wil niet zeggen dat het ons doel is om bijvoorbeeld twee races te winnen komend seizoen, het is ons doel om steeds dichter bij de top te geraken,” aldus Brown.

“Uiteraard gaan we alles geven. Er resten ons echter nog enkele jaren om op technisch vlak de anderen bij te benen. We kunnen niet nog sneller gaan dan dat nu al het geval is.”

“We beschikken nog steeds over een technische infrastructuur die zich niet op hetzelfde niveau bevindt, in het bijzonder onze windtunnel. Ik begin niet aan dit seizoen met het idee dat we gaan strijden voor de wereldtitel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer