Teleurstellend debuut voor Heidfeld bij Lotus Renault GP

De grote verassing van de kwalificaties viel al in de eerste twintig minuten. Nick Heidfeld geraakte in zijn Renault niet verder dan Q1.
Iets waar ze bij Renault waarschijnlijk niet op gerekend hadden en Heidfeld had zich ongetwijfeld ook een andere startpositie op de grid voorgesteld. De Duitser vertrekt morgen van op de 18e startplaats. Heidfeld kwam maar liefst meer dan een volle seconde achter Barrichello die zich nog net wist te plaatsen voor Q2.

“Ik ben teleurgesteld om het seizoen zo ver achteraan te beginnen. Het was geen gemakkelijke sessie en ik had problemen met de KERS. Dat betekende dat ik wat aan de afstelling moest veranderen en dat koste mij een getimede ronde” zo zegt Heidfeld, “Daarna was er te veel verkeer op de baan en moest ik een vrij stuk vinden. Dat is me niet gelukt.”

Teamgenoot Petrov wist zich op een keurige zesde plaats te kwalificeren op een dikke 0.3 seconden van Alonso. Een geheel tegenovergesteld beeld dus bij de Rus. Toch is er nog veel werk bij het team want zoals ook bij de andere teams is niet de positie op de grid die verontrustend is, maar wel de rondetijd.

Pertov staat momenteel op meer dan 2.5 seconden van polesitter Vettel, een eeuwigheid de in Formule 1.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print