Teleurstelling bij Renault

Renault had duidelijk op een beter resultaat gehoopt maar Kubica kwam niet verder dan een achtste tijd.
Robert Kubica kwalificeerde zich dus als achtste, wat voor teleurstelling zorgde bij de Franse renstal. Kubica was tijdens de laatste oefensessie nog het snelst onderweg. De ambities van de Pool waren dan ook een podiumfinish op zondag. Dat lijkt nu echter zeer moeilijk te worden.

“De wagen had meer overstuur dan tijdens de oefensessie en ik voelde me niet helemaal goed met de wagen. Indien alles goed zou geweest zijn, dan waren we waarschijnlijk enkele tienden sneller. Nu reden we echt op de limiet.” zei een teleurgestelde Robert Kubica.

Kubica is eveneens teleurgesteld omdat hij met zijn achtste plaats van op de vuilere kant van de baan moet starten.

“Deze ochtend was er bij droge omstandigheden een serieus verschil tussen de twee kanten van de baan. Als het morgen echter regent is het misschien niet zo’n groot nadeel meer,” besluit de Pool.

Ook teamgenoot Vitaly Petrov kan niet echt tevreden zijn over zijn kwalificatie. De Rus reed de vijftiende tijd en moet door zijn bestraffing van vijf gridplaatsen (incident in Japan) bijna helemaal achteraan het rijdersveld starten.

“Ik hoopte dat ik vandaag in de top tien kon geraken zodat ik de gevolgen van mijn bestraffing kon minimaliseren. Alles zag er ook goed uit na afloop van Q1,” zei Petrov na afloop van zijn kwalificatie. “Tijdens het tweede deel van de kwalificatie maakte ik echter een fout. Ik pushte te hard, raakte een kerbstone en spinde.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print