Timo Glock beleefde moeilijke weken

Toyota-rijder Timo Glock weet maar al te goed dat een F1-wagen met droogweerbanden amper te besturen valt op een nat wegdek. Tijdens de finale op Interlagos was men bij Toyota van mening dat een bandenwissel op dat ogenblik teveel tijd zou kosten en dus liet men hem maar naar de finish rijden op een wegdek dat net als ijs aanvoelde. Uiteraard kon Glock in zijn laatste rondjes minder snel gaan met als resultaat dat Lewis Hamilton hem nog in de allerlaatste bocht kon passeren en wereldkampioen worden. Glock kon zelfs geen weerstand bieden en volgens vele supporters was er kwaad opzet in het spel.

Wanneer Timo Glock in het gesloten wagenpark aankomt merkt hij meteen aan de gezichten dat er geen begrip zal zijn voor het laten passeren van Hamilton en de weken die volgden had Glock het daar nog steeds moeilijk mee. Bij Toyota ging men zelfs de telemetrie vergelijken met die van teammaat Jarno Trulli. Tijdens de laatste ronde op Interlagos was Trulli trager dan Glock en dat is volgens de Duitser het bewijs dat hij Hamilton niet opzettelijk liet passeren.

"Het team nam toen de juiste beslissing wat betreft de banden. Indien ik toch de pits zou hebben bezocht was ik nog één plaats lager aangekomen. Ik heb toen mijn eigen race gereden en wist pas toen de pers naar mij kwam toegelopen dat mijn positie in de laatste bocht de beslissende was. Ik kon moeilijk begrijpen dat men van me dacht Hamilton te hebben geholpen. Ik had het er zelfs enkele weken moeilijk mee", aldus Timo Glock.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023