"Toro Rosso is nu beter dan Red Bull"

De voorbije weken was er veel te doen over de zogenaamde motorbevriezing. Sommige teams zouden toch nog hun motoren krachtige rmaken door zogenaamde essentiële aanpassingen voor de betrouwbaarheid en kostenbesparing.

Vaak werd daarbij verwezen naar Toro Rosso, dat met Ferrari-motoren rijdt, en Red Bull, dat met Renault-motoren rijdt. Beide teams rijden met ongeveer hetzelfde chassis maar met een andere motor. Wat daarbij opvalt is dat Toro Rosso de kloof met zusterteam Red Bull steeds kleiner wist te maken.

Ook dit weekend valt dit opnieuw op, vooral door de uitmuntend ekwalificatie van Sebastian Vettel. Volgens Red Bull-rijder Mark Webber toont het aan dat de combinatie van het STR3-chassis met de Ferrari-motor beter is dan de Red Bull wagen met de Renault-motor.

"Toro Rosso kwam steeds dichter en met dergelijke hoeveelheid paardenkrachten kan je er niets aan doen," zei Mark Webber tegen autosport.com. "Ook de rijders doen het zeer goed. Zonder goede prestaties van hun kant kan je dit niet verwezenlijken, dat mag duidelijk zijn, maar ze hebben momenteel een sterker pakket dan ons."

 

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer