Toro Rosso test motoren voor Ferrari

Volgens enkele persberichten zou Ferrari, dat ook Toro Rosso van motoren voorziet, haar motoren laten testen door die renstal. Toro Rosso zou naar verluidt elke motor zo lang mogelijk moeten gebruiken om op die manier aan te tonen dat ze betrouwbaar zijn.
Het is geweten dat de wagens van Toro Rosso in Turkije maar liefst 15 km/h trager gingen dan alle andere wagens op de grid. De reden zou zijn dat de krachtbron van Ferrari toen al aan haar vijfde race bezig was. Dit toont dus duidelijk aan dat de motor niet stuk te krijgen is maar dat een deel van de prestaties wel verloren gaan.

Op zaterdag werden de wagens van Toro Rosso toch nog van een nieuwe motor voorzien maar toen bleek dat er met veel moeite een juiste afstelling kon worden gevonden. De vervanging was nodig want de motoren hadden maar liefst 2500 kilometer op de teller staan.

“We hebben ondervonden dat de motoren van Ferrari beginnen te verzwakken na 1400 kilometer te hebben gereden. De verzwakking is eigenlijk best dramatisch te noemen”, zo vertelde teambaas Franz Tost.

Aangezien er dit seizoen minder mag getest worden heeft Ferrari dus toch nog een achterpoortje gevonden. McLaren en Renault zullen vast en zeker wel hetzelfde doen bij Brawn GP en Red Bull Racing, maar in ruil waarvoor is nog even niet duidelijk.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023