Toso verlaat Renault

Het team van Renault kondigde vandaag aan dat Dino Toso, directeur van de aerodynamica-afdeling, het team verlaat. Hij wordt opgevolgd door Dirk de Beer, die de taken van Toso zal overnemen. Dino Toso leidde de aerodynamica-afdeling sinds 2003 en was ook daarvoor reeds actief binnen het Renault F1 team.

"Ik wil graag Flavio Briatore en Bob Bell bedanken voor hun professionele en persoonlijke steun tijdens mijn periode bij Renault. We hebben in die tijd samen veel successen geboekt," liet Toso weten. "Mijn passie voor motorsport heeft zich steeds gericht op innovatieve aerodynamica, en er was steeds de competie die me erg motiveerde. Ik kijk er nu naar uit om nieuwe uitdagingen te nemen, waarin ik mijn creativiteit in de komende jaren kan ten toon spreiden. Dat zal me leiden tot wat ik het het liefst had: de adrenaline van competitie."

Het mogelijk vertrek van Toso kan toe te schrijven zijn aan twee zaken. Ofwel door de tegenvallende prestaties van Renault, maar veel aannemenlijker is het feit dat de aerodynamische vrijheid in de formule 1 de komende jaren zeer beperkt wordt. Er zal daardoor ook veel minder creativiteit aan de dag kunnen gelegd worden.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022