Toto Wolff: “Ik zou miljoenen inruilen voor overwinningen met Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als mede-teameigenaar van het Mercedes F1 team zou Toto Wolff graag de miljoenen winst die het team boekt inruilen voor overwinningen en het gevoel dat ze met zich meebrengen. Toto Wolff doet de uitspraken nu Mercedes voor het tweede seizoen op rij niet lijkt te kunnen strijden voor de F1-titel.

Naast Toto Wolff zijn ook INEOS en Daimler eigenaar van het Mercedes F1 team. Uiteraard bekijken ze dat ook als een investering, een investering die de voorbije jaren miljoenen euro’s opbracht maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff mist vooral de sportieve successen die de renstal de voorbije jaren behaalde.

“Het is significant en ik zou al de winst opgeven om gewoon op het circuit te winnen,” antwoordde Toto Wolff toen hem tijdens CNBC’s Squawk on the Street gevraagd werd hoe het voelt om tweede te zijn. “Voor een normale zakenman zal dat misschien gek klinken maar zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Het is de stopwatch die telt, veel meer dan winst of verlies.”

“Mercedes heeft erg lang gedomineerd, we wonnen acht wereldtitels op rij en nu doet Red Bull het gewoon beter. Het budgetplafond heeft ook alles veranderd. We mogen nu niet meer dan een bepaald budget uitgeven.”

“De F1 is een meritocratie. De beste ingenieurs winnen, zo lang je de regels respecteert, technisch, sportief en financieel, moeten we proberen om onszelf te stretchen en hen te verslaan.”