Alain Prost: “Zinloze commentaren van Sergio Perez zijn entourage helpen hem niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Alain Prost moet Sergio Perez niet praten maar presteren op het circuit. Daarnaast helpen de uitlatingen van zijn entourage volgens Prost ook niet.

Sinds het begin van het seizoen verdelen Max Verstappen en Sergio Perez de overwinningen onder elkaar. Enkele races ver in het seizoen begon Verstappen door foutjes van Perez een grote voorsprong op zijn Mexicaanse teamgenoot uit te bouwen. Perez zegt wel dat hij wil zegevieren en de titelstrijd met Verstappen wil aangaan maar volgens Alain Prost moet de Mexicaan daadwerkelijk presteren in plaats van praatjes te verkopen.

“Het doel van een rijder is altijd om te proberen de balans in zijn voordeel te laten uitgaan, of het nu de afstelling van de wagen is of de bijdrage van het team. Op dat vlak gaat het fout voor Perez,” aldus Prost tegenover het Franse ‘L’Equipe’. “Hij moet ervoor zorgen dat Max Verstappen begint te twijfelen en dat Red Bull anders over hem denkt.”

“Zoals we weten is Perez bezig met een bijna onmogelijke opdracht. En om dat te verwezenlijken moet hij vooral niet zo luid roepen dat hij Max wil verslaan.”

Bovenop zijn eigen uitspraken zei de vader van Sergio Perez ook nog eens dat de strijd van Verstappen en Perez bij Red Bull te vergelijken is met de rivaliteit tussen Ayrton Senna en Alain Prost bij McLaren aan het einde van de jaren tachtig.

“Herinneren jullie je de periode toen McLaren Senna en Prost had,” vertelde Antonio Perez tegenover het Mexicaanse ‘Esto’. “Dit is hetzelfde, we beleven het vandaag opnieuw.”

“Het zijn twee tijgers in dezelfde kooi. Ze denken hetzelfde, ze hebben hetzelfde ontbijt en eten hetzelfde. Je ziet dat ze allebei proberen om de snelste ronde te rijden. Tijdens de kwalificatie willen ze allebei de polepositie, ze willen de snelste zijn tijdens de oefensessies.”

Prost moet er echter eens om lachen, volgens hem valt de situatie tussen Verstappen en Perez bij Red Bull helemaal niet te vergelijken met wat er zich tussen hemzelf en Ayrton Senna bij McLaren afspeelde.

“Zijn entourage helpt hem ook niet,” aldus de viervoudig wereldkampioen. “Toen ik een maand geleden las dat zijn vader tegen journalisten vertelde dat zijn gevecht met Max te vergelijken was met die van Ayrton en mij, dat is echt zinloos en contraproductief.”