Toto Wolff: “Mercedes is niet helemaal fan van de Red Bull-vloer”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco crashte Sergio Perez waardoor de concurrentie de tot dusver erg verborgen gehouden onderkant van de Red Bull F1-bolide te zien was. Uiteraard is de concurrentie aan de slag gegaan met de beelden die daarvan gemaakt zijn maar bij Mercedes zijn ze niet geheel overtuigd.

“Voor mij, of het nu complex is of niet, als het snel is dan is het goed,” vertelde Toto Wolff over de veelbesproken vloer van de Red Bull F1-bolide. “Die vloer is zeker en vast zeer snel. Ik vroeg mijn groep met engineers hoe complex de vloer is en ze vertelden me dat er zeker interessante aspecten zijn die ze kunnen analyseren, zeker wat de airflow betreft.”

“Ze waren echter niet overtuigd over de schoonheid, de esthetiek van de flow en hoe hij functioneert.”

Het wordt nu afwachten of de concurrentie de opgedane kennis daadwerkelijk op de eigen wagens zal introduceren. Ondertussen moet ook Mercedes het doen met de eigen wagen zoals hij is. Daarbij horen er nog steeds uitdagingen zoals het vermijden van porpoising. In Barcelona zagen we bij verschillende wagens het probleem opnieuw opduiken.

“Er wordt niet meer gesproken over het wijzigen van de reglementen of het verhogen van de vloer van de wagens,” aldus Wolff. “Het stuiteren is een topic dat de facto niet meer bestaat. Toen het in Spanje gebeurde wisten we welke richting we niet hadden moeten uitgaan. Nu zien we de performance en downforce.”

“De kanttekening daarbij is dat je het zeer fout kan hebben met je doelstellingen, dat is waarom je serieuze onderlinge verschillen tussen teamgenoten en schommelingen op het vlak van performance ziet.”

Lees ook: Red Bull: “Pas tegen de GP van Japan zal de concurrentie onze vloer gekopieerd hebben”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print