Toto Wolff maakt zich zorgen: “Audi zal personeel van ons willen inpikken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In het verleden zag de motorafdeling van Mercedes al heel wat personeelsleden naar Red Bull overstappen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verwacht dat ook Audi na haar aangekondigde deelname aan de Formule 1 personeel bij Mercedes zal willen wegsnoepen.

Nadat Red Bull vorig jaar aankondigde haar eigen motorafdeling te beginnen zag Mercedes maar liefst tientallen personeelsleden overstappen naar Red Bull Powertrains. Bij Red Bull begon men daarvoor actief een ‘wervingscampagne’, iets dat Toto Wolff ook vanuit Audi verwacht.

“We hebben nog niemand aan Audi verloren, maar er zullen situaties komen waarbij iemand van Mercedes, of voormalig Mercedes-personeel, naar Audi zal gaan. Daar bestaat geen twijfel over,’ aldus Wolff tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is een vrije markt en er gebeuren personeelswissels tussen de teams.”

“We zien ook gelijkaardige overstappen vanuit andere motorfabrikanten, ook al publiceren we niet iedere keer een persbericht wanneer dat gebeurt. Zoiets is perfect normaal.”

Volgens Toto Wolff zal Audi het echter moeilijker hebben dan Red Bull om personeel in te pikken. Het feit dat Red Bull met haar hoofdkwartier niet erg ver verwijderd lag van Mercedes maakte het eenvoudiger om personeel de overstap te laten maken.

“Ik denk de grootste uitdaging is en blijft van Red Bull komen, want ze bevinden zich om de hoek,” aldus Wolff. “Het is een grotere horde om te nemen wanneer je naar een motorfabrikant in Duitsland wil overstappen, daarover maak ik me iets minder zorgen.”

“Ook het budgetplafond speelt een rol, dat komt er ook voor de motorfabrikanten. De hoeveelheid geld die je kan spenderen wordt gelimiteerd, dat is ook belangrijk.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022