Toto Wolff zaait twijfel: “Hopelijk zien we Lewis ook volgend jaar racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft gisteren tijdens een interview voor verwarring gezorgd door zijn twijfels uit te spreken over het al dan doorgaan met racen door Lewis Hamilton.

Hamilton greep afgelopen zondag naast de overwinning in Abu Dhabi en daardoor ook naast een achtste wereldtitel in de Formule 1. De manier waarop Max Verstappen wist te zegevieren kwam bij Mercedes en Lewis Hamilton bijzonder hard aan.

Toto Wolff en Lewis Hamilton waren gisteren ook niet aanwezig op het FIA-prijzengala. De Mercedes-motorsportbaas gaf echter wel een interview aan enkele media en daarin sprak hij zijn twijfels uit over de toekomst van Lewis Hamilton.

In principe heeft Hamilton een contract voor volgend F1-seizoen. George Russell wordt dan zijn teamgenoot maar de woorden van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zorgden voor ernstige twijfels.

“Ik hoop dat Lewis blijft racen want hij is de beste rijder ooit,” aldus Toto Wolff. “Wanneer je naar de laatste vier races kijkt dan heeft hij de zondag gedomineerd.”

“Er was zelfs geen twijfel over wie de race zondag eigenlijk hoorde te winnen en het waard was om kampioen te worden.”

Ondanks de ernstige twijfels die er volgens Wolff zijn verwacht hij echter wel dat Hamilton komend seizoen gewoon zal racen in de Formule 1.

“Ik denk dat als racer, zijn hart zal zeggen dat hij door moet gaan, omdat hij op zijn allerbeste niveau presteert,” aldus Wolff.

“We moeten de pijn die hem zondag werd aangedaan echter zien te overwinnen, ook omdat hij iemand is met duidelijk normen en waarden, het is moeilijk om te begrijpen wat er is gebeurd.”

“Lewis en ik zijn momenteel gedesillusioneerd, we houden enorm van deze sport, we houden ervan omdat de stopwatch nooit liegt.”

“Maar als je afbraak doet aan de fundamentele principes van de eerlijkheid van de sport, dat de stopwatch niet meer relevant wordt omdat je wordt blootgesteld aan lukrake beslissingen, dan is het duidelijk dat de verliefdheid over gaat.”

“Je begint je vragen te stellen of al het harde werk dat je erin investeert, al het bloed, zweet en tranen wel resulteren in het neerzetten van de best mogelijke prestatie op de baan. Het kan immers lukraak afgenomen worden.”

“Het zal dan ook enige tijd vragen om wat zondag is gebeurd te verwerken. Ik denk niet dat we het ooit volledig achter ons zullen kunnen laten. Dat is onmogelijk, zeker niet voor hem als rijder.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022