Toyota TF108: Voorstelling aan de pers

Het Toyota F1-team heeft vandaag haar nieuwe wagen gepresenteerd in Keulen, de voorstelling had plaats in Toyota-fabriek. De nieuwe wagen met de naam TF108 moet het team weer aansluiting geven met de top. De wagen zou op het gebied van aerodynamica een enorme stap voorwaarts hebben gemaakt.

Vooral de voorvleugel en zijkant van de nieuwste Toyota-bolide zouden erg veranderd zijn ten opzichte van zijn voorganger. Teambaas John Howett liet tijdens de launch weten dat men er erg hard aan blijft werken. Ook legde hij de nadruk op de snelle ontwikkeling van de wagen.

"Het ziet er goed uit voor 2008, daar is geen twijfel over mogelijk", zei Howett. "We blijven keihard werken. We zijn eigenlijk al begonnen met de TF108 toen de TF107 zijn eerste ronden reed en de ontwikkeling heeft nooit stil gestaan vanwege de enorme competitie en druk in de formule 1. Het belangrijkste was het vinden van de punten waar we ons op konden verbeteren en daar de nadruk op te leggen."

De kleurstelling van de nieuwe Toyota is ongewijzigd gebleven met die van de wagen van vorig seizoen. Toyota wordt gezien als één der grootste investeerders dit seizoen en wil zoals eerder vermeld betere resultaten voor 2008 en 2009. De reden van deze tijdslimiet ligt in Keulen. Het grote Toyota Motor Corporation wil vanaf 2008, wanneer ook Williams met klantenversies van Toyota gaat rijden, betere prestaties.

De nieuwe wagen weegt 600 kg inclusief rijder en camera en beschikt over niet minder dan 740 PK. Zoals de regels het toelaten betreft het een acht cilinder motor met een cilinderinhoud van 2398cc. De wagen heeft een maximum toerental van 19.000rpm, net zoals de FIA voorschrijft.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023