Trekt Honda zich nog voor Kerstmis terug uit de F1?

Meerdere bronnen melden dat men bij Honda zit te denken aan de verkoop van hun F1-team. Het verhaal is nog niet bevestigd door een official van Honda maar naar verluidt zou men het team zelfs nog voor kerstmis verkocht willen hebben, anders zou het team zich wel eens gewoon kunnen terugtrekken uit de Formule 1. Andere bronnen spreken al van een definitief einde van Honda in de Formule 1 voor maart.

In 2008 kende de Japanse renstal haar slechtste seizoen en dat zelfs onder leiding van Ross Brawn. Uiteraard zal ook de huidige financiële crisis waarschijnlijk parten spelen. Verder zou dit gerucht ook een drukkingsmiddel van Honda kunnen zijn om de prestaties van de motoren in de Formule 1 opnieuw gelijk te schakelen, iets waarvoor het team al een hele tijd ijvert.

Op dit ogenblik zal het volgens meerdere kenners niet makkelijk worden voor Honda om het team verkocht te krijgen. Er kan uiteraard een groot bedrijf opduiken en net als Red Bull toch de F1 nog als een investering zien. Welk bedrijf is nog maar de vraag. Het blijft uiteraard nog bij geruchten maar zodra er bevestiging is van Honda zal u het zeker van ons vernemen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen