Valtteri Bottas: “Als ik Mercedes moet verlaten dan zou dat een mentale uitdaging zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bottas heeft nog steeds geen zekerheid over zijn racezitje voor volgend jaar. Steeds meer lijkt het er naar uit te zien dat George Russell mogelijk zijn racezitje zal inpikken. Mocht Bottas inderdaad naar een ander F1-team moeten overstappen dan beseft hij dat zijn ‘mindset’ volledig anders zal zijn.

“Het is uiteraard puur hypothetisch maar als ik eerlijk ben dan zou het zeker en vast een andere mindset zijn wanneer ik niet meer voor Mercedes zou rijden,” vertelde Bottas onlangs in Silverstone.

“Het zou een volledig nieuw hoofdstuk in mijn carrière zijn en ik denk dat het op mentaal vlak anders zou zijn. Ik zou waarschijnlijk niet voor overwinningen of de titel kunnen strijden, toch op zijn minst in het begin niet, het zou een volledig nieuw project zijn.”

Volgens Bottas zou het rijden voor een ander team dus best interessant en uitdagend kunnen zijn, al hoopt hij vooral om ook volgend jaar voor Mercedes te kunnen rijden.

“Langs de andere kant zou het ook zeer interessant zijn. Maar zoals ik eerder al heb gezegd, het is de bedoeling om mijn racezitje bij Mercedes te behouden omdat ik vind dat we bij Mercedes een heel sterk team vormen, dus laat ons zien wat de toekomst brengt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print