Valtteri Bottas geeft onverwacht forfait voor Race of Champions

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Opmerkelijk nieuws in de aanloop naar de Race of Champions. Valtteri Bottas zal toch niet deelnemen aan het evenement dat dit weekend in Zweden plaatsvindt.

Nadat de Race of Champions de voorbije twee jaar omwille van de pandemie met het coronavirus niet doorging vindt het evenement komend weekend dus eindelijk opnieuw plaats.

Een hele lijst met deelnemers uit de motorsportwereld, waaronder F1-piloten Mick Schumacher, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas stonden op de deelnemerslijst. Die laatste naam mag echter vlak voor aanvang van het evenement van de lijst met deelnemers geschrapt worden.

Bottas heeft aan de organisatoren laten weten dat hij andere verplichtingen heeft en daardoor niet kan deelnemen, wat die verplichtingen zijn is echter niet geweten.

Het forfait van Bottas komt als een complete verrassing want eerder deze week zagen we al berichten van Bottas die zich op het circuit aan het voorbereiden was.

Emma Kimilainen zal Bottas vervangen en samen met Mika Hakkinen het op zaterdag opnemen in de landencompetitie. Ook op zondag zal ze deelnemen aan de individuele competitie.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print