Valtteri Bottas: “Ik weet nog wat er in 2017 gebeurde toen ik hier als derde startte”

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland moest Valtteri Bottas genoegen nemen met de derde tijd. Bottas zelf is er echter van overtuigd dat die derde plaats wel eens beter kan zijn dan de polepositie.


“In Q1 en Q2 verliep alles erg vlot maar ik weet eerlijk gezegd niet goed waarom het in Q3 minder ging,” vertelde Bottas na afloop. “Ik kon me wat verbeteren maar de anderen verbeterden zich duidelijk meer.”

“Ik weet niet echt waarom ik Lewis zijn tijden in Q3 niet kon evenaren. Ik had gewoonweg niet het idee dat ik tegenover de andere sessies veel meer grip verkreeg.”

“Zelfs in Q2 voelde het beter, ik heb dan ook de nodige vragen over wat er gebeurde. Mijn eerste run in Q3 was op te koude banden, tijdens mijn tweede run kon ik gewoonweg niet sneller.”

Bottas moest bovendien ook nog eens Max Verstappen voor zich dulden en start daardoor slechts als derde, al kan dat tijdens de race ook een voordeel zijn.

“De derde plaats is redelijk goed om van op te vertrekken en ik denk dat ik ook op de juiste bandencompound vertrek,” blikt Bottas vooruit.

“Ik herinner me dat ik hier ooit eens als derde vertrok en ik weet nog maar al te goed wat er daarna gebeurde,” waarmee Bottas verwees naar zijn allereerste F1-overwinning in 2017 op de Sochi Autodrom.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print