Verdeeldheid binnen Honda over F1-afscheid?

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost lijkt er binnen Honda verdeeldheid te zijn geweest over het vertrek uit de Formule 1, dat kunnen we althans opmaken uit commentaren van Tost.

Eind dit seizoen verlaat Honda als motorleverancier de Formule 1. Na een eerder vertrek als fabrieksteam besloten de Japanners enkele jaren geleden als motorleverancier terug te keren naar de Formule 1. Er werd gedroomd van het herleven van de mooie tijden met McLaren maar dat draaide uit op een drama.

Uiteindelijk gingen eerst Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, en vervolgens ook Red Bull Racing in zee met Honda en net op het moment dat Honda als motorleverancier succesvol is geworden met Red Bull wordt de stekker uit het gezamenlijk project getrokken. De motorafdeling van Honda maakt echter een doorstart binnen Red Bull.

“Honda heeft besloten om de Formule 1 te verlaten,” aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost. “Desondanks is er in de toekomst een nauwe samenwerking tussen Honda en Red Bull Advanced Technologies.”

“Ze hebben besloten om eind dit seizoen er mee op te houden en ze zullen ons en Red Bull Racing in 2022 van motoren voorzien.”

“Vanaf 2023 zal de motor gebouwd en ontworpen worden door de Red Bull Powertrain Technology Groep.”

Bij Honda zullen ze momenteel echter ongetwijfeld terugdenken aan hun eerder afscheid eind 2008 toen het als fabrieksteam afscheid nam van de Formule 1 en het jaar nadien Brawn GP kampioen zag worden met een wagen die grotendeels het jaar voordien door Honda was ontworpen.

Ook nu is Honda eindelijk opnieuw succesvol en zal er ongetwijfeld teruggedacht worden aan het eerder afscheid gevolgd door een wereldtitel.

“Of Honda zal terugkeren weet ik niet,” antwoordde Tost tegenover de media, waarna de AlphaTauri-teambaas laat verstaan dat er binnen Honda geen eensgezindheid heerste over het afscheid van de Formule 1.

“Ik kan niet in naam van het management, of de raad van bestuur van Honda, spreken maar sommige personen, of sommige managers, zijn blij dat ze in de Formule 1 zaten,” aldus Tost. “Dit terwijl anderen vinden dat het bedrijf een andere richting moet uitgaan.”

Met dat laatste verwijst Tost naar de plannen om van Honda een ‘groener’ bedrijf te maken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022