“Max Verstappen verdient in de F1-titelstrijd een grotere voorsprong op Lewis Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Jacques Villeneuve, de wereldkampioen van 1997, had Max Verstappen in de F1-titelstrijd al een veel grotere voorsprong moeten hebben. Afgelopen raceweekend heroverde Verstappen de leiding in het kampioenschap, de Nederlander telt slechts zes punten voorsprong op Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton heeft dit seizoen volgens Villeneuve al heel wat fouten gemaakt, fouten die hij in de strijd om de wereldtitel volgens Villeneuve niet altijd ‘cash betaalde’.

Max Verstappen kende dit seizoen dan weer meermaals pech of raakte volgens Villeneuve betrokken bij aanrijdingen waaraan hij geen schuld had maar waardoor hij wel heel wat punten verloor.

“De punten geven geen correcte weergave van dit kampioenschap,” aldus Villeneuve tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ eerder deze week. “Hamilton heeft veel fouten gemaakt maar hij heeft in vergelijking met Verstappen een kleine prijs betaald.”

“Denk bijvoorbeeld maar aan Hongarije en Groot-Brittannië. Dit waren eenvoudige races voor Mercedes maar Lewis presteerde ondermaats.”

“Op andere circuits hadden ze minder snelheid of maakten ze fouten, zoals afgelopen race in Turkije. Ja, ze staan nog dicht bij elkaar en het is dan ook moeilijk om te voorspellen hoe het kampioenschap zal eindigen.”

“Tot dusver waren Red Bull en Max Verstappen perfect terwijl je bij Mercedes en Hamilton ‘vermoeidheid’ kon zien.”

Villeneuve maakt vervolgens de vergelijking met de dominante periode van Michael Schumacher en Ferrari.

“In het verleden moest Mercedes nooit echt pushen, ze wonnen sowieso,” aldus Villeneuve. “Het was wat zoals Ferrari met Schumacher. Iedereen zei dat ze geniaal waren. Zelfs wanneer ze tactische fouten maakten waren ze zo sterk dat ze uiteindelijk toch nog wisten te winnen.”

“Je ziet bij Mercedes dat het team en de rijders niet meer zoals voordien één geheel vormen. Maar je kan Mercedes zeker en vast niet afschrijven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022