Verstappen enorm teleurgesteld: “Dit is helemaal ruk”

Max Verstappen zag een kanonstart tijdens de GP van Canada niet beloond met een mooi resultaat. De Nederlander was dan ook bijzonder gefrustreerd dat hij moest opgeven met technische problemen.

Verstappen kende een uitstekende start en schoof meteen op van de vijfde naar de tweede plaats. Er was even contact met Vettel maar Verstappen had gelukkig geen lekke band waardoor hij na de eerste bochten zijn tweede positie kon handhaven.

Na de neutralisatie achter de safety car wist Verstappen bij de herstart zijn tweede positie te behouden al zagen we Verstappen enkele ronden later plots zijn RB13 langs de kant parkeren. Opgave en voorbije een eventuele schitterende race en bijhorend resultaat voor de Nederlander, wat uiteraard tot heel wat frustraties bij zowel Verstappen als Red Bull leidde.

“Helemaal ruk, ja echt. Opeens viel alle power weg. Ik wilde op het gas gaan en toen viel alles uit: het dasboard en ik kon ook niet communiceren, helemaal niks”, vertelt Max Verstappen, die diep ontgoocheld was. “Dat is enorm balen als je tweede ligt. De start was super. Ik had geen wielspin en het was volgens mij de beste start die ze ooit hebben gehad bij Red Bull. Ik heb niks gemerkt van de touche met Vettel, maar zoiets kan gebeuren. Uiteindelijk sta ik met lege handen, dus dat is enorm balen.”

“Je weet dat de auto niet goed genoeg is voor plek twee, maar ik had dit vast kunnen houden, want als je ziet hoe moeilijk het is om hier in te halen dan was dat gewoon gelukt. Ik reed van Bottas weg dus dat kon je niet eens een gevecht noemen. Een podium had er hier gewoon ingezeten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer